Hlavnou myšlienkou CHD je začlenenie osôb so zdravotným znevýhodnením do pracovného procesu.

Oficiálne otvorenie prevádzky chránenej dielne (ďalej CHD) predpokladáme v prvej polovici roku 2025. Zatiaľ je v prípravnom procese.

Je nás možné podporiť finančným príspevkom, za ktorý Vám ponúkneme prezentačné výrobky podľa vlastného výberu. V prípade záujmu prosím o kontaktovanie emailom – oz.milisofarova@gmail.com

Predmetom činnosti CHD je výroba prezentačných výrobkov konzumného charakteru.

  • jedná sa o čisto prírodné, ručne spracovávané domáce produkty
  • zameriavame sa na sezónne spracovanie
  • recykláciu obalových materiálov (t.j. po použití je ich možné vrátiť)
  • suroviny sú doma vypestované z vlastnej úrody alebo darované od priateľov a známych.
109
107
106
102
101
100
99
97
92
90
89
86
85
83
82
80
78
77
57
58
60
63
67
75
52
50
49
32
34
36
37
24
21
14
26

Naše domáce výrobky

Bylinné soli, rôzne zmesi korenín, paštéty, pestá, horčice, džemy, omáčky a iné
Bylinné soli
Bylinné soli
Rôzne ochutené soli v našej ponuke
BYLINNÁ SOĽ „do polievky“
BYLINNÁ SOĽ „do polievky“
Zloženie: morská soľ hrubozrnná, sušená zelenina-mrkva, petržlen, zeler, petržlenová vňať, cibuľa, cesnak, ligurček.
Použitie: bylinná soľ so sušenou zeleninou, s bylinkami je vhodná do polievok, vývarov, omáčok, ryže, strukovín, zeleniny, šalátov, nátierok....
Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
CITRUSOVO-BYLINKOVÁ SOĽ
CITRUSOVO-BYLINKOVÁ SOĽ
Zloženie: morská soľ hrubozrná, rozmarín, pomaranče, saturejka, tymián.
Použitie: vhodná na dochucovanie hydiny, ako pečené kura a morka a zeleniny ryby, šaláty.
Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
BYLINNÁ SOĽ „CHilli“
BYLINNÁ SOĽ „CHilli“
Zloženie: morská soľ hrubozrnná, drvené sušené chilli.
Použitie: vhodná na dochucovanie do všetkých typov jedál.
Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
BYLINNÁ SOĽ „Kôprová“
BYLINNÁ SOĽ „Kôprová“
Zloženie: morská soľ hrubozrnná, oliv. olej, sušený kôpor.
Použitie: vhodná na dochucovanie rýb všetkých druhov, ale aj k hydinovému mäsu. Tiež na vajíčka alebo na dochutenie tvarohových nátierok a jogurtových dipov.
Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
KORENISTÁ SOĽ „Steak“
KORENISTÁ SOĽ „Steak“
Zloženie: morská soľ hrubozrnná, vínny ocot domáci, drvené čierne korenie, drvené zelené korenie, drvené červené korenie, drvená sušená cibuľa, drvená sušená paprika, drvené kajenské korenie, drvené sečuánske korenie.
Použitie: Bylinná soľ s vínnym octom a drvenými koreninami je vhodná na steaky, minutky z mäsa, rýb a zeleniny, ale aj na ochutené mäso. Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
BYLINNÁ SOĽ „Talianska“
BYLINNÁ SOĽ „Talianska“
Zloženie: morská soľ hrubozrnná, bazalka, rozmarín, oregano, tymián, petržlenová vňať, cesnak, cibuľové vločky, drvené vločky s červenej papriky, sušené paradajky, citrónová kôra.
Použitie: morská soľ s bylinkami je vhodná k cestovinám, na špagety, gnocchi, na pizzu, grilovanú a restovanú zeleninu alebo zeleninových šalátov. Tiež výborná k ochuteniu rizota, polievok, omáčok, plodov mora a bielych druhov mäsa. Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
BYLINNÁ SOĽ „Červené víno“
BYLINNÁ SOĽ „Červené víno“
Zloženie: morská soľ hrubozrnná, červené víno.
Použitie: morská soľ s červením vínom vhodná pre labužníkov. Hodí sa k hovädziemu, jahňaciemu mäsu k divine aj k hydinovému mäsu, ale aj na restovanú zeleninu, či do šalátov. Netreba sa báť experimentovať a urobiť zo svojho jedla gurmánsky zážitok. Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
BARBECUE zmes
BARBECUE zmes
Zloženie: drvené vločky s červenej papriky, čili, cesnak, cibuľa, horčica, čierne korenie, trst. cukor, morská soľ.
Použitie: vhodné na mäso pri grilovaní alebo ako prísadu do marinád. Hodí sa na hydinové, hovädzie, bravčové mäso, ryby aj na zeleninu a vegetariánske jedlá.
Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
Uchovávajte pri teplote do 25°C a vlhkosti 75%
DOMÁCA SUŠENÁ ZELENINA-alias VEGETA
DOMÁCA SUŠENÁ ZELENINA-alias VEGETA
Zloženie: mrkva, zeler, petržlen, cibuľa, petržlenová vňať, ligurčeková vňať, morská soľ.
Použitie: dochucovanie polievok, šalátov, všetky druhy mäsa, ryby a všade kde sa hodí koreňová zelenina. Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
Uchovávajte pri teplote do 25°C a vlhkosti 75%
GRÉCKA ZMES
GRÉCKA ZMES
Zloženie: Bazalka, tymián, rozmarín, majorán, oregano, kôpor, cibuľa, cesnak, petržlenová vnať, čierne korenie, muškátový oriešok.
Použitie: dochucovanie restovanej zeleniny, šaláty, hydina a jahňacie mäso. Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
Uchovávajte pri teplote do 25°C a vlhkosti 75%
DUKKAH KORENIE
DUKKAH KORENIE
Zloženie: orechy, sezam, feniklové semiačka, korenie: rasca, kajenské korenie, koriander, morská soľ
Použitie: ako posyp na šalát, na chleba, bagetu, pitu s trochou olivového oleja, posyp na polievky alebo pečenú zeleninu. Ako chrumkavý povlak na mäso, kuracie mäso, alebo ryby.
Posyp na záver dipov, ako hummus alebo labneh.
Uchovávajte pri teplote do 25°C a vlhkosti 75%
GRILOVACIE KORENIE
GRILOVACIE KORENIE
Zloženie : vločky papriky ,farebné korenie, sečuánske korenie, rasca, šalvia, rozmarín, bazalka, cibuľa, cesnak, kari
Použitie: univerzálna koreniaca zmes vhodná na pečenie a grilovanie všetkých druhov mäsa, rýb, zapekaných cestovín, zemiakov, na fritované prílohy a veľa ďalších možností.
Jemná zmes príjemnej vône a nepálivej chuti.
Uchovávajte pri teplote do 25°C a vlhkosti 75%
GUĽÁŠOVÉ KORENIE
GUĽÁŠOVÉ KORENIE
Zloženie: drvené vločky s červenej papriky, paprika sladká, mrkva, zeler, petržlen, sušené paradajky, drvená rasca, cibuľa, cesnak, ligurčeková vňať. Pikantná zmes obsahuje čili.
Použitie: dochucovanie gulášov, hubových gulášov, polievok, omáčok, cestovín. Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
Uchovávajte pri teplote do 25°C a vlhkosti 75%
PROVENSÁLSKE KORENIE
PROVENSÁLSKE KORENIE
Zloženie: saturejka, kvety levandule, tymián, oregano, šalvia, rozmarín, majorán.
Použitie : používa sa na ochutenie grilovaného alebo pečeného mäsa – kuracieho, jahňacieho, baranieho, králičieho a tiež rýb, dusenej a pečenej zeleniny, zálievok na zeleninové šaláty, omáčky na cestoviny (hodí sa k paradajkovým omáčkam) Pizza ,polievky, peečené zemiaky, bylinkové maslo.
Maslové, syrové alebo tvarohové nátierky. Uchovávajte pri teplote do 25°C a vlhkosti 75%
STEAKOVÉ KORENIE
STEAKOVÉ KORENIE
Zloženie: farebné korenie, žltá horčica, čierna horčica, sečuánske korenie, koriander, petržlen, cibuľa ,cesnak, rasca, drvená paprika, drvená pálivá paprika, rajčiny drvené, oregano, tymián.
Použitie: v kuchyni má všestranné využitie na steaky, pečené, dusené mäso. Pridať ho môžeme do minutiek alebo využiť na grilovaciu párty. Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
Uchovávajte pri teplote do 25°C a vlhkosti 75%
ŠALÁTOVÉ KORENIE
ŠALÁTOVÉ KORENIE
Zloženie: bazalka, oregano, ligurček, tymian, fenikel, majorán medovka, saturejka, estragón, aníz, kôpor, rasca, rozmarín.
Použitie: zmes byliniek vhodných na prípravu zeleninových šalátov, prípadne do polievok, cestovín, nátierok.
Uchovávajte pri teplote do 25°C a vlhkosti 75%
TALIANSKA ZMES
TALIANSKA ZMES
Zloženie: oregano, bazalka, tymian, rozmarín, cibuľové vločky, cesnak, paprika, drvené vločky s červenej papriky, petržlenová vňať, sušené paradajky, morská soľ.
Použitie: vhodné k cestovinám, na špagety, na pizzu, grilovanú a restovanú zeleninu alebo zeleninové šaláty. Ochutenie polievok, omáčok, bielych druhov mäsa. Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
Uchovávajte pri teplote do 25°C a vlhkosti 75%
ZMES NA HYDINU
ZMES NA HYDINU
Zloženie: tymián, rozmarín, majorán, šalvia, mleté čierne korenie, zelerová vňať, muškátový oriešok.
Použitie: zmes korenia na prípravu hydiny. Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
Uchovávajte pri teplote do 25°C a vlhkosti 75%
ZMES NA PEČENÚ HYDINU
ZMES NA PEČENÚ HYDINU
Zloženie: drvené vločky s červenej papriky, chilli, rozmarín, tymián, oregano, kurkuma, rasca, cibuľa, cesnak, trstin. cukor, citrónová kôra.
Použitiena pečené kura a jedlá z hydiny. Bez glutamanu, lepku, farbív a konzervantov.
Uchovávajte pri teplote do 25°C a vlhkosti 75%
DOMÁCA PAŠTÉTA T&M
DOMÁCA PAŠTÉTA T&M
Zloženie: kuracie pečienky, bravčové mäso, slanina, maslo, smotana, cibuľa, cesnak, tymián,rozmarín, oregano, čierne korenie, nové korenie, borievka, bobkový list, sušená zelenina, morská soľ.
Tip na použitie: domáca paštéta sa môže podávať na čerstvom pečive , doplniť jánskymi orechami s vínnym želé alebo s ovocním chutney.
Skladovať v suchu a v tme do 20°C. Po otvorení skladovať v chladničke, čo najskôr spotrebovať.
SLANINOVÝ DŽEM
SLANINOVÝ DŽEM
Zloženie: gazdovská slanina, červená cibuľa, cesnak, trstinový cukor, domáci jablčný ocot, jablko, med, borboun, čierne korenie, morská soľ.
Tip na použitie: slaninový džem sa hodí na hrianky, pečivo, na hamburgery
DOMÁCE HORČICE
DOMÁCE HORČICE
Horčica je dochucovadlo v podobe hustej pasty ktoré sa pripravuje zo semien horčice ,octu ,vody ,kurkumy a sladidla. Patrí medzi najstaršiu a najobľúbenejšiu pochutinu. V našich horčiciach používame vlastný jablčný a vínny ocot a med z vlastnej včelnice. Pri ochutených horčiciach pridávame ešte ingrediencie podľa typu horčice.
Minimálna trvanlivosť horčice je ½ roka.
HRUŠKOVÁ HORČICA
HRUŠKOVÁ HORČICA
Zloženie: hrušky, horčičný prášok , biele horčičné semiačko, hnedé horčičné semiačko, domáci, jablčný ocot, med, kurkuma, morská soľ.
Tip na použitie: hodí sa k údenému mäsu, udeninám, na obzvláštnenie pečienok, alebo ako súčasť marinády.
Váha: 105g Skladovať v suchu a tme do 20°C. Po otvorení skladovať v chladničke. Bez konzervantov
GRAPEFRUITOVÝ APEROLOVÝ DŽEM S KORENÍM
GRAPEFRUITOVÝ APEROLOVÝ DŽEM S KORENÍM
Zloženie: grapefruit, pomarančová šťava, aperol, pektín, korenie
Tip na použitie: ovocná horko korenistá delikatesa vhodná k rôznym druhom syra, paštétam.
Vhodná na raňajky ale aj ako občerstvenie pre hostí.
Váha: 110g Skladovať v suchu a tme do 20°C. Po otvorení skladovať v chladničke.
Bez konzervantov
CHIMICHURRI OMÁČKA
CHIMICHURRI OMÁČKA
Zloženie: petržlenová vňať, koriander, oregano, cesnak, cibuľa, olivový olej, domáci vínny ocot, citrónová šťava, vločky červenej papriky, morská soľ, korenie.
Tip na použitie: vhodná na steaky, ale aj ako zálievka do cestovinových a zeleninových šalátov, s gréckym jogurtom vytvorí výborný dip. Na pizzu, toasty.
Váha: 110g Skadovať v suchu a tme do 20°C. Po otvorení skladovať v chladničke. Bez konzervantov.
MRKVOVÉ PESTO
MRKVOVÉ PESTO
Zloženie: mrkvová vňať, vlašské orechy, cesnak, olivový olej z Corfu, citrón čierne korenie, morská soľ.
Tip na použitie: pesto sa hodí nielen na cestoviny, výborné je aj na natreté hrianky.
Váha: 110g Skladovať v suchu a v tme do 20°C. Po otvorení skladovať v chladničke. Po odobratí zaliať olivovým olejom. Bez konzervantov.
RÍBEZĽOVO-ČEREŠŇOVÉ CHUTNEY
RÍBEZĽOVO-ČEREŠŇOVÉ CHUTNEY
Zloženie: ríbezle, čerešne, červená cibuľa, červený ocot, červená paprika, trstinový cukor, červené korenie ,sečuánske korenie, čili ,cesnak, čerstvý zázvor, zmes korenia - aníz, klinček, škorica, zázvor, fenikel, morská soľ.
Tip na použitie: chutney sa hodí k čomukoľvek, môže sa podávať k zverine, paštétam, syrom, grilovaným rybám. Chutney, dozrieva až časom, minimálne mesiac.
Váha: 110g Skladovať v suchu a tme do 20°C. Po otvorení skladovať v chladničke. Bez konzervantov.
SLIVKOVÉ CHUTNEY
SLIVKOVÉ CHUTNEY
Zloženie: slivky, cibuľa, olivový olej z Corfu, bylinky, korenie, trstinový cukor, jablčný ocot, morská soľ
Tip na použitie: je výbornou prílohou ku klobáskam, pečenému mäsu, k výraznému syru typu camembert, alebo parmezán.
Váha: 110g Skladovať v suchu a v tme do 20°C. Po otvorení skladovať v chladničke. Bez konzervantov.
SRIRACHA FERMENTOVANÁ CHILLI OMÁČKA
SRIRACHA FERMENTOVANÁ CHILLI OMÁČKA
Zloženie: červené jalapeňo papričky, cesnak, domáci jablčný ocot, trstinový cukor, morská soľ, agar agar.
Tip na použitie: sriracha omáčka fermentuje pri izbovej teplote 3 až 7 dní. Vhodná ku všetkým hotovým pokrmom, ale aj do varenia.
Skladovať v suchu a tme do 20°C. Po otvorení skladovať v chladničke. Bez konzervantov.
VÍNNE ŽELÉ
VÍNNE ŽELÉ
Zloženie: červené víno, trstinový cukor, pektín, sušené brusnice, jablká, čili, korenie štyroch farieb, sečuánske korenie.
Tip na použitie: vínne želé je delikatesa vytvorená pomocou pektínu a cukru pridaním sušeného ovocia, jabĺk čili a korenín. Výborne sa hodí k syrom, šunke, paštétam. Ďalej tiež ako konfit pri pečení niektorých más a hydiny. Obsah alkoholu max. 7% celkového objemu.
Váha: 110g Skladovať v suchu a tme do 20°C. Po otvorení skladovať v chladničke.
JÁNSKE ORECHY
JÁNSKE ORECHY
Zloženie: mladé vlašské orechy, trstinový cukor, zmes korenia-škorica, klinčeky, borievky, badián, kardamón, vanilka.
Tip na použitie: nakladané mladé orechy sa používajú ako príloha k syrom, šunkám, mäsu, paštétam alebo ako súčasť dezertov či šalátov. Orechy sa nakladajú v celosti, vrátane zelených šupiek. Majú sladkastú chuť. Zavarené postoja do Vianoc. Vtedy majú najlepšiu chuť.
Váha: 110g Skladovať v suchu a v tme do 20°C. Po otvorení skladovať v chladničke.

Mlynček na múku a vločkovač

Kvalitný elektrický mlynček KoMo na zrno je osadený nezničiteľnými keramicko-korundovými kameňmi,
ktoré Vám zrno namelú na akúkoľvek štruktúru. Vločkovač pracuje s dvoma oceľovými valcami,
medzi ktorými nezostane celé žiadne obilninové semienko.
https://www.ozmili.sk/wp-content/uploads/2024/01/OZMili_vyrobky_42.jpg
https://www.ozmili.sk/wp-content/uploads/2024/01/OZMili_vyrobky_41.jpg
https://www.ozmili.sk/wp-content/uploads/2024/01/OZMili_vyrobky_39.jpg